French (Fr)Italian - ItalyEnglish (United Kingdom)

Maarschalk Soult

Le maréchal Soulte - Le 1815 Hotel

Kamer

"Maarschalk Soult"

Maréchal Soult
Jean-de-Dieu Soult, geboren op 29 maart 1769 in Saint-Amans-la-Bastide, vlakbij Mazamet in Tarn, en gestorven op 26 november 1851 in Saint-Amans-la-Bastide, Militair en Franse Politicus, Hertog van Dalmatie, Maarschalk van Imperium. Hij was, met Davout, Lannes, Masséna en Bruin, één van de zeldzame Maarschalk van Napoléon om in staat te zijn om een leger doeltreffend te leiden ver van de Keizer.
Napoléon vertrouwt hem op 9 mei 1815, de functies aan van  Generaal-Major van het leger aan de slag van Waterloo, wanneer Napoléon, zich bewust wordt van de ramp en zich te midden van de bajonetten wil storten , slaagt Soult, gebleven aan zijn kant tot het laatste moment,  de teugel van zijn paard te grijpen en slaag hij erin op de weg  te gaan naar  Charleroi.
Hier eindigt de militaire loopbaan van de Maarschalk. Zijn rol aan de slag van Waterloo is zeker zijn slechtste militaire opdracht. Hij is verantwoordelijk voor de niet-komst van Grouchy door slechts één post te hebben opgestuurd naar deze generaal, in tegenstelling wat  Napoléon verklaart, de Maarschalk Berthier in zo'n geval had gedaan. Nochtans heeft Napoléon de fout begaan niet  te luisteren, wanneer Soult hem de kwaliteit van de Britse infanterie  waarschuwde, Napoléon had ze nooit getrotseerd.
 

Météo

Meteo B

TripAdvisor

Speciale aanbiedingen

Sur les traces de l'Empereur